MALZEMELER
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
İçi için;
300gr peynir
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI
Süt, sıvı yağ ve iki yumurta bir kapta iyice çırpılır. Peynir çatalla
ezilip biraz tuz ve maydanoz ile karıştırılır. Birinci yufka düz bir
yere yayılır. Sütlü karışımdan yufkanın üstüne koyulur. Oklava yardımı
ile iki tarafından buruşturulur. Tepsi yağlandıkdan sonra hazırlanan
yufka ortadan başlamk üzere oklavadan sıyırıp rulo halinde dolanır.
Kalan 3 yufka da aynı işlemler yapıldıkdan sonra sırayla birinci
yufkanın bitiminden başlayarak tepsiye konur. Yuvarlak bir börek elde
edilir. Tepsideki böreğin üstü yağlanarak fırına verilir. Nar gibi
kızarınca fırından alınıp servis tabaklarına konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder