9 Kasım 2011 Çarşamba

Kol Böreği

MALZEMELER

4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta

İçi için;

300gr peynir
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz
HAZIRLANIŞI
Süt, sıvı yağ ve iki yumurta bir kapta iyice çırpılır. Peynir çatalla ezilip biraz tuz ve maydanoz ile karıştırılır. Birinci yufka düz bir yere yayılır. Sütlü karışımdan yufkanın üstüne koyulur. Oklava yardımı ile iki tarafından buruşturulur. Tepsi yağlandıkdan sonra hazırlanan yufka ortadan başlamk üzere oklavadan sıyırıp rulo halinde dolanır. Kalan 3 yufka da aynı işlemler yapıldıkdan sonra sırayla birinci yufkanın bitiminden başlayarak tepsiye konur. Yuvarlak bir börek elde edilir. Tepsideki böreğin üstü yağlanarak fırına verilir. Nar gibi kızarınca fırından alınıp servis tabaklarına konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder