Malzemeler (8-10 Kişilik)
- 1 yumurta
- 1 fincan yoğurt
- 2 fincan zeytinyağı
- 4 fincan su
- Tuz
- Yeteri kadar un
- 105 gr katı yağ (1 kahve fincanı)
- 300 gr yağsız kıyma
- 2 baş kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyükçe patates
- Tuz, toz kırmızı biber, pul biber, karabiber
Tavaya sıvı yağ konur. Soğanlar minik minik doğranır ve biraz sotelenir. Kıyma ilave edilir ve kavrulur. Çiğ patates rendelenip içine ilave edilir ve 1-3 dak karıştırarak sotelenir. Baharatları ilave edilip, altı kapatılır.
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, su, tuz genişçe çukur bir kaba alınır ve karıştırılır. Un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünür. İlk parçası oklavayla açılır. Arasına eritilmiş katı yağ konur ve zarf şeklinde katlanır. İkinci parçasına da bu işlem yapılır. Buz dolabında 15-20 dak bekletilir. Fırın tepsisi hafif yağlanır. İlk parça tepsi büyüklüğünda açılıp, tepsiye yerleştirilir. Arasına iç konur. Diğer parça da açılıp, üzerine konur. Dilimlemeden ve üzerine hiç bir şey sürmeden, 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Ilıkken dilimlenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder